Sommelier o víně

Teplé léto stále napíná moravské vinaře – jaká bude letošní úroda?

23.8.2017

Hrozny na překrásných moravských vinicích dorůstají. Díky suchému létu je réva vinná ve velmi dobrém zdravotním stavu, ale nedostatek srážek dělá vinařům starosti. Vydal jsem se mezi vinohrady zjistit, jak na tom moravské víno vlastně je.

Celý článek

Navštivte kraj, kde se rodí to nejlepší prosecco

7.8.2017

Historické město Valdobbiadene by nemělo chybět v seznamu turistických cílů žádného milovníka šumivých vín. Právě zde, pod svahy Dolomit, se již několik set let rodí oblíbené prosecco. Sám jsem se do tohoto kraje nedávno vydal a rád se s vámi nyní podělím o tyto krásné zážitky.

Celý článek

Od brut nature až po doux: Jméno sektům dodává zbytkový cukr

24.7.2017

Vyrobit skutečně dobrý sekt je věda, vyznat se v označení těchto perlivých vín je však snazší, než jste si mohli myslet. Po přečtení naší krátké poznámky se v pojmech brut, doux nebo extra dry rychle zorientujete.

Celý článek

Víte, co je to VOC? I moravská vína mají označení původu a kvality

11.7.2017

Možná jste si už někdy na lahvi moravského vína všimli tajemného nápisu VOC. Víte, co znamená? Jedná se o označení s názvem Víno originální certifikace, tedy o doklad zeměpisného původu vína a jeho kvality. Už naši předkové věřili, že místo, kde vinná réva roste, dává vínům jedinečný charakter. A měli naprostou pravdu!

Celý článek

Poznejte tradici míchaných nápojů ze sektu

27.6.2017

Pojďte se společně vydat po místech, kde objevily jednotlivé receptury míchaných nápojů ze sektu.

Celý článek

Zobrazené záznamy: od 1 do 5 (celkem 116)
Stránka:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další stránka

Aktuality z vinotéky

Grilovací sezóna ještě nekončí

11.8.2017

Ještě pořád máme čas využít pěkného počasí a užít si venkovního grilování a hodování. K těmto radovánkám jednoznačně patří i skvělé víno. Náš sommeliér David Král pro vás proto připravil speciální Grilovací balíček. ...

více

Mionetto Prosecco připomene chuť Itálie

8.8.2017

Představte si, že v jedné zapadlé benátské uličce a ke skvělému houbovému risottu pijete lahodné Mionetto Prosecco, jehož perlení dodává pokrmu zcela nový rozměr. Pokud vás tato představa láká, máme pro vás nyní prosecca z vinařství Mionetto za akční cenu. ...

více

Další aktuality z vinotéky

Sommelier o víně

Teplé léto stále napíná moravské vinaře – jaká bude letošní úroda?

23.8.2017

Hrozny na překrásných moravských vinicích dorůstají. Díky suchému létu je réva vinná ve velmi dobrém zdravotním stavu, ale nedostatek srážek dělá vinařům starosti. Vydal jsem se mezi vinohrady zjistit, jak na tom moravské víno vlastně je. ...

více

Navštivte kraj, kde se rodí to nejlepší prosecco

7.8.2017

Historické město Valdobbiadene by nemělo chybět v seznamu turistických cílů žádného milovníka šumivých vín. Právě zde, pod svahy Dolomit, se již několik set let rodí oblíbené prosecco. Sám jsem se do tohoto kraje nedávno vydal a rád se s vámi nyní podělím o tyto krásné zážitky. ...

více

Další články od sommeliera

Newsletter