Konečně pravé italské Prosecco v růžové!

Ačkoliv se již v minulosti v dané oblasti produkovala celá řada růžových šumivých vín, nesplňovaly však apelační podmínky, a proto se nemohly označovat jako Prosecco. Ke změně došlo až v roce 2020, kdy se skupina producentů Consortium Prosecco DOC rozhodla umožnit vyrábět růžové Prosecco vytvořením cuvée na bázi odrůdy Glera, z níž je vyráběno klasické bílé Prosecco, a Pinot Noir (10-15 %), ekvivalent Rulandského Modrého. Díky modrým hroznům se docílí nádherné světle růžové barvy. Od 1. srpna roku 2020 je tak povoleno zahájit perlivý proces nového typu Prosecco DOC, který vyžaduje fermentační období min. 60 dní. Růžové Prosecco se vyrábí jako Brut nature až Extra dry.

Mionetto Prosecco Rosé DOC Millesimato je významným přírůstkem k obohacení kolekce Mionetto Prestige. Jedná se o extra dry šumivé víno s jemnou barvou evokující broskvový květ. Ve vůni je ovocné s jasnými tóny grapefruitu a malých červených plodů. Jeho prodloužené zrání na kvasinkách navíc přináší neodolatelnou vůni medu a chlebové kůrky. Vyráběno je moderní metodou Charmat, tedy prochází sekundárním kvašením v tanku.

Růžové Prosecco se skvěle hodí zejména jako aperitiv, k předkrmům či jednohubkám. Báječně souzní také s italským menu, především pak s mořskými plody.

Jeho ideální teplota k podávání je 6 ° - 8 °C.

Koupit můžete přímo zde.

Více z blogu

Newsletter