Kořenitá krása Zweigeltrebe s ovocnými tóny

Odrůda Zweigeltrebe je určena především pro výrobu červených vín, jež potěší příznivce kořenitých a ovocných tónů. Vyberte si, které z následujících vín je tím ideálním partnerem pro méně či více slavnostní příležitosti ve vašem životě.

Velkobílovické vinařství Habánské sklepy, jehož Zweigeltrebe 2011 pozdní sběr barrique je zařazeno mezi tisícovku nejlepších vín na světě, vám přináší několik variant k degustaci:

Sytě růžové Zweigeltrebe Rosé zaujme intenzivním aroma letního ovoce, jež se současně odráží v jeho šťavnaté, ovocné chuti. Příjemně doladí pokrmy z grilovaného masa a zeleniny, z lososa, ale i samotně podávané čerstvé ovoce.

 

 

 

Zweigeltrebe nadchne milovníky barevných odstínů – jeho granátová barva s fialovými záblesky je podtržena ovocně kořenitou vůní s tóny peckovitého ovoce a příjemnou chutí třísloviny. Skvěle se hodí k pokrmům z pernaté zvěře, biftekům nebo zvěřinovému guláši. Své místo má i v italské kuchyni, především u těstovin a sýrů.

 

 

 

Vysoce ceněné Zweigeltrebe 2012 pozdní sběr bylo nominováno do Salonu vín v roce 2014 i 2015 nejen pro svou plnou granátovou barvu, ale zejména pro svou středně intenzivní vůni připomínající nakládané višně, čokoládu a peckovité ovoce. Šťavnatá a jemně kořenitá chuť vynikne spolu s grilovaným tmavým masem, pečenou drůbeží či pernatou zvěří.

 

 

 

A na závěr jsme si nechali šampiona – Zweigeltrebe 2011 pozdní sběr barrique podtrhne svou elegantní ovocnou vůní, dokreslující nádech dubového sudu, višní a karamelu, prestiž každé menší či větší domácí vinotéky. Jeho bohatá kořenitá chuť s delším závěrem se skvěle hodí ke grilovaným masům či uzeným kachním prsíčkům.

 

 

 

Skvělé Zweigeltrebe, které bylo nominováno do Salonu vín 2015, však vyrábí i Víno Mikulov Sommelier Club. Jeho pozdní sběr 2012 si oblibu získá svou středně intenzivní vůní s nádechem planých třešní, sladkého koření a ostružin, jež se nádherně snoubí s harmonickou ovocně kořenitou chutí. Je vhodné jej podávat k dušeným masům a pikantnějším pokrmům italské kuchyně.

Více z blogu

Newsletter