Grilování a pikniky k létu prostě patří. Připravte svým přátelům letos něco originálního! Co zkusit dát místo kuřecího a hovězího masa na rozpálený gril jehněčí hřebínky? Doplňte chřestem a sklenkou Rulandského modrého a uvidíte, jaký sklidíte úspěch!
Budete potřebovat:
jehněčí kotletky, mořskou sůl, tymián, pepř, olivový olej, Pražský bok, chřest.
Jak na to:
Jehněčí kotletky dáme marinovat do směsi tymiánu, pepře a olivového oleje. Čerstvý chřest blanšírujeme v citronové vodě a oloupeme. Poté jej zabalíme do Pražského boku. Kotletky společně se zabaleným chřestem grilujeme na rozpáleném grilu do růžova. Opečené kotletky posypeme solí.
Tip sommeliera:
Vynikající úprava jehněčího hřebínku společně s Rulandským modrým 2011 pozdní sběr z Habánských sklepů vytvoří dokonalou chuťovou harmonii. Osvědčenou kombinaci odrůdy Rulandského modrého a jehněčího masa prostě musíte vyzkoušet!