Pochutnejte si na tresce ve spojení se Chardonnay

Jak dostat do jídelníčku častěji ryby? Jednoduché řešení – spojit pokrm s vaším oblíbeným vínem! My jsme si ve spolupráci s blogem Mistr Chuti připravili recept na pečenou tresku s remuládou. Základem jsou čerstvé filety z bílé tresky, které je potřeba opláchnout, vysušit papírovou utěrkou a poskládat na plech. Pak je posypte solí, kmínem a zakápněte citronem a malou lžičkou oleje. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

Jakmile je ryba v troubě, je čas připravit si přílohu. Doporučujeme bramborové variace, ideálně kaši nebo šťouchané brambory. Vše doplní remuláda z nakrájeného řapíkatého celeru, majonézy, vajíček natvrdo, oleje, hořčice, citronové šťávy a koření. A z rychlého receptu máte delikatesu, se kterou se ideálně snoubí Chardonnay pozdní sběr 2013 z Habánských sklepů!

Více z blogu

Newsletter