Propadněte kouzlu dekantace. Podávání červeného vína se stane neopakovatelným zážitkem.

Zdlouhavá zima přímo vybízí k popíjení lahodných vín s partnerem či přáteli v teple domova. Zatímco v létě toužíme po osvěžujících a ovocných bílých vínech, v zimě máme chuť spíše na těžší, červená. Ta se totiž více hodí ke kaloricky výživnějším jídlům, která si v mrazech dopřáváme. Červená vína navíc nejsou tolik vychlazená jako bílá či růžová a vyvolávají v nás pocit tepla.

Pokud si chcete svou oblíbenou lahev červeného vína co nejvíce vychutnat, nepodceňujte servírování. Se staršími červenými víny je třeba nakládat velmi opatrně, aby nedošlo k rozmíchání přirozené usazeniny – depotu –, který se na dně lahve tvoří. Proto je nutná dekantace, která víno navíc provzdušní. Jednoduchý návod, jak na ni, naleznete ve videu:

Více z blogu

Newsletter