Sektival 2018: oslava sektu proběhne v restauracích po celé České republice od 18. května do 3. června

 

Skvělá šumivá vína v kombinaci s vybranými delikatesami dle mého doporučení – to je Sektival, tradiční festival sektu, který letos proběhne již ve svém třetím ročníku.

Vloni se do Sektivalu zapojilo přes 40 restaurací v Praze, Brně, Ostravě a Plzni, letošní ročník slibuje účast více než sedmdesáti gastronomických podniků po celé České republice, například v Hradci Králové, Jihlavě, Domažlicích, Litoměřicích či Pardubicích. Návštěvníci se mohou těšit na speciální degustační sektivalová menu, ke kterým jsem osobně vybral vhodná šumivá vína.

Například v plzeňské restauraci Le Bistro si milovníci bublinek a špičkové gastronomie pochutnají na hovězím diamond muscle steaku s omáčkou z brandy, se kterým se snoubí Bohemia Sekt Prestige rosé brut.

 

Pražská restaurace Rebellion do svého menu zařadí singapurského soft shell kraba v kombinaci se sektem Chateau Radyně extra brut. Ostravský restaurant La Futura láká kupříkladu na hovězí líčka dušená v portském víně se sklenkou Chateau Belveder doux a variace domácích raviol s Bohemia Sektem Prestige brut. V některých restauracích budou nabízena také tapas menu.

Cílem Sektivalu je představit chuťovou rozmanitost šumivých vín milovníkům špičkové gastronomie. Každý doušek sektu ještě lépe vynikne v kombinaci s vhodně zvoleným pokrmem, proto jsem pečlivě ochutnával každé menu, abychom společně se zúčastněnými restauracemi poskytli návštěvníkům tohoto festivalu ty nejlepší zážitky. Menu restaurací již nyní najdete na www.sektival.cz, kde je také možné jednoduše sjednat rezervaci.

 

 

Více z blogu

Newsletter