Chardonnay – příjemný společník

Chardonnay je oblíbená odrůda symbolizující lehké a snadno pitelné bílé víno s ovocnými tóny. Její hrozny se používají jak k výrobě vín, tak sektů. Ve své nabídce máme celkem šest variací tohoto vína, pojďte jejich nuance poznat společně s námi.  

Chardonnay z Habánských sklepů má charakteristickou vůni s tóny oříšků a citrusových plodů. Víno výborně doplní plody moře, uzenou rybu, maso na rožni nebo steaky. Potěší také v kombinaci s měkkými sýry.

 

 

Pozdní sběr ze stejného vinařství je suché víno svěží, šťavnaté, se středním tělem a harmonickou delší dochutí. Nejlépe se hodí k jemnějším úpravám mořských ryb a plodů či drůbežího masa.

 

 

Chardonnay 2013 pozdní sběr z Vinařství Pavlov se pyšní bronzovou medailí ze soutěže KRÁL VÍN České republiky 2014 a nominací do Salonu vín 2015. Zlatavě žluté polosuché víno se doporučuje k pečeným mořským i sladkovodním rybám, korýšům, měkkýšům, těžším úpravám drůbežího či telecího masa a těstovinám. Díky své šťavnaté, plnější a ovocité chuti je vhodné také k měkkým sýrům s mytou kůrou.

 

 

Chateau Bzenec vzniká světle žluté víno se zelenkavými odstíny, které má sametově hladkou a harmonickou chuť. Nejlépe vynikne v kombinaci s drůbežím masem v různých úpravách a se smetanovými omáčkami.

 

 

 

I Víno Mikulov Sommelier Club Chardonnay 2013 pozdní sběr bylo nominováno do letošního Salonu vín. Toto polosuché víno s elegantní vůní připomínající ananas a citrusové plody se ideálně snoubí s rybími pokrmy, krémovými polévkami či ragú.

 

 

 

Bohemia Sekt Chardonnay brut je jednoodrůdový sekt, jehož rafinovaná vůně v sobě spojuje tóny limetky, pomela a bílých květů s nádechem medu a oříšků v pozadí. Vychutnáte si ho jako aperitiv, ke studeným kanapkám či k pokrmům z drůbeže a ryb.

 

 

 

Bohemia Sekt Prestige Chardonnay, vyrobené klasickou metodou kvašení v lahvi, medailista z Prague Wine Trophy 2013 i 2014, AWC Vienna 2013 a Decanter World Wine Adwars 2014 má elegantní vůni citrusových plodů a bílých květů, potěší zejména s jemnými úpravami ryb či s vepřovou panenkou.

Více z blogu

Newsletter